Hírek

Megjelent az eSzemélyiM mobilapplikáció

Már elérhető az Apple App Store, valamint a Google Play Áruházban az eSzemélyi okmányhoz kapcsolódó mobilalkalmazás, az eSzemélyiM.

2022. április 7.

Az eAzonosítás szolgáltatáshoz szükséges a CVCA tanúsítvány frissítése

Az állampolgárok személyes adatainak védelme és biztonsága érdekében, az eSzemélyin tárolt egyes személyes adatok eAzonosítás szolgáltatás használata során történő olvasásához speciális hozzáférési jogosultság szükséges, amelyet kizárólag a Belügyminisztérium ad ki az arra jogosult szervezetek részére. Az eSzemélyi Kliens minden eAzonosítás művelet előtt ellenőrzi, hogy az adott szolgáltató rendelkezik-e a Belügyminisztérium által jóváhagyott jogosultsággal. Az ellenőrzés […]

2021. október 30.

Személyi Kliens: október 4-étől már csak az új verzió használható

Az eSzemélyi Kliens kártyaolvasó alkalmazás 1.6-os verziója 2021. április 9-én jelent meg, ekkortól van lehetőség a korábbi verziót a frissre cserélni. Annak érdekében, hogy a frissítésre elegendő idő álljon rendelkezésre, az új verzióval párhuzamosan még a korábbi, 1.5-ös verzióval is volt lehetőség a kártyaolvasó használatára az eSzemélyivel történő azonosítás céljából. Ez a lehetőség azonban 2021. […]

2021. október 4.

Megjelent az eSzemélyi Kliens 1.6-os verziója

A 2016. január 1-je óta forgalomban lévő elektronikus személyazonosító igazolvány (eSzemélyi) által igénybe vehető szolgáltatások köre folyamatosan bővül. 2021-ben felmenő rendszerben megújul a kártyatestbe épített chip, melynek köszönhetően az újonnan kibocsátott igazolványok sokkal gyorsabbak lesznek.

2021. április 9.

Hamarosan akár 50 millió forint értékig lehet elektronikusan aláírt szerződést kötni az eSzemélyi segítségével

Az eSzemélyihez ingyenesen igényelhető elektronikus aláírással – a 2020. február 13-tól hatályba lépő jogszabály-módosítás szerint – akár 50 millió forint értékű szerződés is elektronikus úton hitelesen aláírható.

2021. február 3.

Megjelent az eSzemélyi Kliens Kártyaolvasó alkalmazás új verziója

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2020. január 24-én publikálásra került az eSzemélyi Kliens Kártyaolvasó alkalmazás legújabb, 1.5.22-es verziója.

2021. január 24.

eSzemélyivel vehetők át a könyvelt postai levélküldemények

A Magyar Posta új elektronikus levélkézbesítési szolgáltatásánál is érdemes használni az elektronikus személyazonosító igazolványt. A könyvelt levélküldemények átvételekor nemcsak a címzett azonosítását könnyítheti meg az eSzemélyi, hanem elektronikus aláírás funkciójának köszönhetően kézi aláírásra sincs szükség.

2019. december 20.

Már a személyi azonosítót és a lakcímet is tartalmazza az újonnan kiállított eSzemélyi tároló eleme

Már az igénylő személyi azonosítója és a lakcíme is rögzítésre kerül az újonnan kiállított állandó személyazonosító igazolványok (eSzemélyi) tároló elemén, ezáltal ezek az adatok is kiolvashatóak az eSzemélyi chipjéből, viszont az okmány felületén nem jelennek meg. Ezáltal az ügyintézés gyorsabbá, gördülékenyebbé válhat.

2019. október 28.

eSzemélyi Kliens verziófrissítés!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2019. március 13-án publikálásra került az eSzemélyi Kliens Kártyaolvasó alkalmazás legújabb, 1.5.19-es verziója. A kapcsolódó telepítő csomagok a https://eszemelyi.hu/letoltesek oldalon érhetőek el, a „Letölthető alkalmazások” menüpont alatt.

2019. március 13.

Módosul az eSzemélyihez tartozó e-aláírás célú tanúsítványok érvényességi ideje!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tároló elemmel ellátott személyazonosító igazolványhoz (továbbiakban: eSzemélyi) nyújtott elektronikus aláírás szolgáltatáshoz kapcsolódó tanúsítványok érvényességi ideje 2 évről 1 évre módosul.

2018. december 13.