Elektronikus azonosítási szolgáltatás eSzemélyivel!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy lehetőségük van a tároló elemmel ellátott elektronikus személyazonosító igazolvánnyal (eSzemélyivel) történő azonosítás szolgáltatás igénybevételére.

Az azonosítást igénylő elektronikus közigazgatási szolgáltatásokat eddig a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) által biztosított Ügyfélkapu és Részleges Kódú Telefonos Azonosítás azonosítási szolgáltatással lehetett kizárólag igénybe venni, de a folyamatos informatikai fejlesztések eredményeként már eSzemélyivel történő azonosítást követően is elérhetővé válnak például a Webes Ügysegéd azonosításhoz kötött szolgáltatásai.

A KAÜ azonosítási felületén az elektronikus személyazonosító igazolvánnyal történő belépés az alábbiakban felsorolt minimális követelményeknek való megfelelés után történhet:

  1. eSzemélyi: 2016. január 1-je után kibocsátott, elektronikus tároló elemmel (chip) rendelkező személyazonosító igazolvány. Figyelem: a 65 év feletti személyek által igényelhető chip nélküli igazolvánnyal az elektronikus funkció nem használható.
  2. e- Azonosítás PIN ismerete, szükség esetén az e- Azonosítás PIN kód aktiválása, blokkolódott PIN Kód cseréje.
  3. Támogatott operációs rendszerek:
    Windows OS (7, 8, 8.1, 10 – 32/64 bit)
    Mac OS X (Yosemite, El Capitan, Sierra)
    Linux (CentOS 7, Debian 8, SuSe 13.2, Ubuntu 14.04.5 LTS)
  4. eSzemélyi Kliens >= 1.3.13 verzió
    Az alkalmazást telepíteni szükséges, valamint az azonosítás során a háttérben futnia kell. A kártyakezelő alkalmazásról bővebben a https://eszemelyi.hu/kartyaolvaso/kartyaolvaso_alkalmazas oldalon olvashat.
  5. Támogatott kártyaolvasó
    Megfelelő kártyaolvasókról több információ a https://eszemelyi.hu/kartya_funkcioi/kartyaolvaso_altalanos_informaciok oldalon.
  6. Böngésző:
    Firefox >= 57.0 (korábbi verziókkal is működhet)
    Chrome >= 63.0 (korábbi verziókkal is működhet)

Fontos: az eSzemélyivel történő azonosítás során az Internet Explorer, Edge és Safari böngészők jelenleg nem támogatottak.