eSzemélyi az Okos Okmány!


Általános információk a kártyaolvasóról

Az állandó személyazonosító igazolvány online szolgáltatások igénybevételére is használható a megfelelő eszközök és szoftver beszerzése után. Az alkalmazás mellett megfelelő kártyaolvasóval is rendelkezni kell, mely több helyen is megvásárolható.

Az elektronikus személyazonosító igazolvány olvasására több eszköz is alkalmas, ezek közül a felhasználási terület alapján két alapvető típust érdemes megkülönböztetni: a PIN billentyűzettel ellátott, és a PIN billentyűzet nélkülit.

A BM által már műszakilag és alkalmazhatóság szempontjából bevizsgált kártyaolvasók a következőek:

  • Reiner cyberJack® RFID standard HUN
  • Reiner cyberJack® RFID basis
  • ACS ACR1252U USB NFC Reader
  • Gemalto IDBridge CL3000 (Prox-DU)
  • Kobil ID Token
  • Identiv CLOUD 3700F

A Reiner cyberJack® RFID standard HUN készülék PIN PAD-del, valamint LCD kijelzővel rendelkezik. Ebben az esetben a szoftverrel való kommunikáció ezen kijelzőn látható, az adatok megadása pedig a PIN PAD-del történhet. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a külföldön megvásárolható Reiner cyberJack® RFID standard típusú készülék NEM, kizárólag a magyar menüvel rendelkező, HUN jelzéssel ellátott típus biztosítja az elektronikus személyazonosító igazolvány által nyújtott szolgáltatások megfelelő működését.

A Reiner cyberJack® RFID basis, valamint az ACS ACR1252U USB NFC Reader készülékek nem rendelkeznek sem kijelzővel, sem PIN PAD-del. Ez esetben a számítógép billentyűzete segítségével szükséges a szoftver által kért adatok megadása, az információk pedig az alkalmazás felületén jelennek meg.

Az állandó személyazonosító igazolvány elektronikus használatához szükséges alkalmazások megfelelő működése érdekében kérjük, használjon jogtiszta operációs rendszert és szoftvereket, mindig telepítse a legfrissebb biztonsági frissítéseket. Kérjük továbbá, használjon tűzfal szoftvert, valamint biztosítsa a számítógépe részére a megfelelő vírusvédelmet.

TIPP! Egyes kártyaolvasók esetében, amelyek nem automatikusan települnek (nem „plug and play”) szükséges a driver telepítése is.