Utazzon eSzemélyivel a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon

A Budapest és Pusztaszabolcs között rendszeresen vonattal utazók mostantól új típusú személyazonosító igazolványukon (eSzemélyi), elektronikus adatként tárolhatják bérletüket. A közösségi közlekedési szolgáltatók közül elsőként a MÁV-START teszteli a fejlesztést a gyakorlatban is. A Budapest-Pusztaszabolcs vonalra Budapest-Déliben, Pusztaszabolcson és Százhalombatta mobilpénztárban nyílik lehetőség bérletét úgy megvásárolni, hogy az az új személyazonosító igazolvány chipjében tárolódik.

A vonatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók – a nyomtatott menetjegyekhez hasonlóan – a modern jegyértékesítési rendszerrel együtt bevezetett új fedélzeti eszközökkel tudják ellenőrizni, elektronikusan kiolvasni a bérlet érvényességét.

Az eSzemélyire írt bérlet óriási előnye, hogy az utasnak nem kell papíralapú bérletet őriznie, magánál tartania, ráadásul 3% kedvezményt kap annak árából. A sokoldalú, új típusú személyazonosító igazolvány egy újabb funkcióját a vasúttársaság – a tapasztalatgyűjtés, a lehetőség későbbi országos kiterjesztésének előkészítése érdekében – innovatív megoldásokra nyitott utasaival együtt kívánja tesztelni.

Tudnivalók a feltöltésről

A 2016. november 14. előtt kiállított okmányokra az első bérletvásárlás előtt egy szolgáltatásazonosító telepítése szükséges. Ezt az akcióban szereplő jegypénztáraknál gyorsan megteheti, csak meg kell adnia hozzá személyazonosító igazolványának PIN kódját. Ha nem tudja PIN kódját, és nem rendelkezik a PUK (feloldó) kóddal, a vásárlás előtt fáradjon be egy okmányirodai vagy kormányablak ügyfélszolgálatra és igényeljen új PIN kódot.
A 65. év feletti állampolgárok számára kiállított, a kiállítást követő 60. év január első napjáig érvényes, tároló elemet nem tartalmazó okmányok esetén nincs lehetőség a funkciót kezelni tudó szolgáltatásazonosító és díjtermék feltöltésére.

Amennyiben Ön 2016. november 14. után kiállított személyazonosító igazolvánnyal rendelkezik, vagy a szolgáltatásazonosító utólagosan már feltöltésre került, akkor a bérletvásárlás során nincs szüksége a PIN kód használatára. A vásárláskor kapott nyugtát a bérleten található információkról őrizze meg és vigye magával az utazáshoz is.

További részletekről érdeklődjön a kijelölt pénztárakban, vagy a MÁVDIREKT +36 1 3 49 49 49-es telefonszámán.
Amennyiben az okmánnyal kapcsolatban probléma merül fel, kérdéseivel forduljon bizalommal a 1818-as hívószámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonalhoz!