Megjelent az eSzemélyi Kliens legújabb verziója!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2017. szeptember 29-étől érhető el a Kártyaolvasó alkalmazás legújabb verziója. A kapcsolódó telepítő csomagok a https://eszemelyi.hu/letoltesek oldalon érhetőek el, a „Letölthető alkalmazások” menüpont alatt.

Az új az eSzemélyi Kliens az alábbi operációs rendszereken alkalmas a PIN kódok aktiválására és cseréjére, valamint a z e-aláírás funkció kezelésére:

  • Windows OS (7, 8, 8.1, 10 – 32/64 bit)
  • Mac OS X (Yosemite, El Capitan, Sierra)
  • Linux  (CentOS 7, Debian 8, SuSe 13.2, Ubuntu 14.04.5 LTS)

FONTOS! Az új az eSzemélyi Kliens frissítése, az eSzemélyi Kliens beállításaitól függően jelenik meg, amely a „Beállítások” menüpontban ellenőrizhető. Amennyiben az „Induláskor keressen frissítéseket” opció engedélyezve van, akkor induláskor felugrik az elérhető új verzióról szóló tájékoztató ablak. Az engedélyezett beállítástól függetlenül a „Frissítések ellenőrzése” gombra kattintva bármikor ellenőrizhető, hogy van-e elérhető frissítés.
A fejlesztések eredményeképpen az új eSzemélyi kliensben az alábbi módosítások történtek:

  1. Windows telepítők egységesítése: Egyetlen telepítőcsomag kerül kiadásra, mely egyaránt kezeli a 32 és 63 bites Windows verziókat is.
  2. Végfelhasználói beállítások: A korábbi kliens verzióban szereplő egyedi beállítások az új verzióba, annak telepítésével egy időben, automatikusan átemelésre kerülnek.
  3. Végfelhasználói beállítások: A kliensben az e-Aláírás funkció ellenőrzése (eSign funkció és eSign PIN státusz ellenőrzés) nincsen alapértelmezetten engedélyezve. Amennyiben egy felhasználó az eAláírás funkciót használni szeretné, a funkciót külön engedélyezni kell a Beállítások menüpontban.
  4. Hozzáférést bekérő ablak: Abban az esetben, ha PIN billentyűzettel rendelkező olvasót észlel az eSzemélyi Kliens, a végfelhasználói hozzáférést kérő ablak letiltható.
  5. Telepítési mappa elnevezése: A KEKKH megszűnésének következtében az eSzemélyi Kliens telepítési és konfigurációs állományainak útvonala 1.3.0 verziótól kezdődően minden esetben KEKKH helyett ESZEMELYI-re változott.