Már utólag is igényelhet e-Aláírás és időbélyegzés szolgáltatást!

Az elektronikus aláírás és időbélyegzés szolgáltatás igénylésére korábban kizárólag az okmány igénylésével egy időben kerülhetett sor, felhívjuk szíves figyelmüket, hogy már lehetőségük van az e- Aláírás megújítására és utólagos igénylésére az okmányirodai és kormányablak hálózat ügyfélszolgálatain.

Az elektronikus aláírás és időbélyegzés szolgáltatás igénylésére korábban kizárólag az okmány igénylésével egy időben kerülhetett sor, felhívjuk szíves figyelmüket, hogy már lehetőségük van az e- Aláírás megújítására és utólagos igénylésére az okmányirodai és a kormányablak hálózat ügyfélszolgálatain.

A szolgáltatás igénylésére jogosult állampolgárok érvényes okmányuk birtokában személyesen az okmányirodai és a kormányablak ügyfélszolgálatokon tudják az eSzemélyihez kapcsolódó tanúsítvány megújítását igényelni, amennyiben a kibocsátás időpontjában az okmány érvényességéből több mint két év van hátra. Ellenkező esetben a tanúsítvány érvényességének vége megegyezik az eSzemélyi okmány lejárati dátumával. A tanúsítvány megújítására, a meglévő tanúsítvány lejáratát megelőző 60 napban van lehetőség.

Amennyiben érvényes eSzemélyi okmánya nem tartalmaz az elektronikus aláírás létrehozásához szükséges adatot és aláíró tanúsítványt, úgy azt már utólag is igényelheti. Az utólagos igénylés feltételei megegyeznek a tanúsítvány megújítás esetében leírtakkal.