eSzemélyi az Okos Okmány!


Már időbélyeg szolgáltatás is igénybe vehető az eSzemélyihez

A megújult személyazonosító igazolvánnyal egy újabb hasznos szolgáltatás vált elérhetővé az állampolgárok számára díjmentesen, amelynek segítségével hosszabb távon még biztonságosabbá válik az elektronikus ügyintézés az eSzemélyi e-aláírás funkciójának használatával.

Az e-aláírás és az időbélyegzés szolgáltatás összefügg egymással: míg az elektronikus aláírás azt igazolja, hogy ki írta alá a dokumentumot, addig az időbélyeg azt igazolja, hogy mikor történt az aláírás, mikortól létezik a dokumentum az adott tartalommal. Az eSzemélyihez nyújtott időbélyegzés szolgáltatás kizárólag az eSzemélyivel történő elektronikus aláíráshoz vehető igénybe.

Azoknak az állampolgároknak, akik már 2016. május 15. előtt rendelkeztek érvényes eSzemélyi e-aláírás szerződéssel, a NISZ Zrt. tájékoztató levelet küld az értesítési email címükre a szerződésük kiegészítéséről. Ez az automatikus szerződésmódosítás részükre is kényelmes lehetőséget nyújt az időbélyegzés szolgáltatás használatához, mindenféle egyéb ügyintézés nélkül.

Az időbélyegzés szolgáltatás igénybevételéhez - az e-aláírás elheyezésére is alkalmas - szoftveralkalmazást kell telepíteni a számítógépre. Az aláíró, időbélyegző alkalmazás díjmentesem letölthető az eSzemélyi honlapnak "A kártya funkciói/Elektronikus aláírás funkció" menüpontjából. Az alkalmazás működéséhez az eSzemélyi Kliens e-aláírást is támogat verzióját is telepíteni szükséges, ami letölthető a "Kártyaolvasó alkalmazás" almenüpontból.

További információk honlapunk "Elektronikus aláírás funkció" menüpontjában olvashatók.